• Facebook
  • Flickr
  • Youtube

Klitmøller Friskole og Børnehus

  • Nyheder
  • Skole
  • Børnehus
  • For forældre
  • Kontakt
  • Medarbejdere
  • Kalender
  • Støt op!

Om Børnehuset

Du er her: Forside » Børnehus – vuggestue og børnehave » Om Børnehuset

Børnehuset – vuggestue og børnehave

Den 1. august 2011 tog børn, forældre og personale skole og børnehaven i brug. Indtil da havde skole og børnehave været kommunale institutioner.
Børnehavens børn og forældre bor fortrinsvis i vores lokalområde, og vi kan således drage fordel af at være en del af lokalsamfundet med alt hvad det indebærer af gode kammerater, foreningsliv, fiskeri, surfing, Cold Hawaii, natur og friluftsliv.

1 februar 2017 blev skole og børnehave udvidet med vuggestue.

Information til forældre om dagligdagen i børnehuset

I Klitmøller Børnehus handler det om at give børnene mulighed for at blive nysgerrige på livet, at blive klogere på sig selv og på det der omgiver dem, at eksperimentere og at lege. Det handler derfor om at skabe en hverdag som veksler mellem det kendte, det hverdagsagtige, og mellem nye indtryk og nye oplevelser som motiverer, udfordrer og inspirerer børnene til at lære noget nyt.
Vores vigtigste pædagogiske opgave er derfor at skabe et fundament af tryghed og tillid til hverdagen og det kendte, samt at skabe læringsrum for børnenes egen læring og erfaringsdannelse.

Ny i Klitmøller Børnehus

Før jeres barn starter her hos os i børnehuset, bliver I inviteret til at komme på besøg. Det er jeres kontaktpædagog der tager imod jer på besøgsdagen. Under besøget bliver I vist rundt i huset, og jeres barn vil få et rum til overtøj og taske, og en kurv til skiftetøj. Vi er fire aldersopdelte grupper – Muslinger, Krabber, Hummer og Rejer.
Vi vil fortælle lidt om os selv, hvad vi laver, og hvordan vores hverdag former sig. Vi vil gerne, at I fortæller lidt om jeres barn og jeres familie, det vil give os et indblik i barnets hverdag, og det vil være med til at give jeres barn den bedst mulige start her i Klitmøller Børnehus. Det er vores erfaring, at starten i børnehuset ofte bliver nemmere for barnet, hvis en af forældrene har mulighed for at være med de første par dage, eller hvis de første dage bliver af kortere varighed. På den måde får jeres barn mulighed for langsomt at vænne sig til børnehave eller vuggestue livet og samtidig nå at kapere de mange nye indtryk.

Alle nye forældre skal udfylde en oplysningsseddel med oplysninger om arbejdsplads, tlf.nr, e-mail, hjemmets læge, kørselstilladelse, tilladelse til at vi fotografere jeres barn – dette er naturligvis valgfrit – på ture, på legepladsen og i andre legesituationer, og at billederne må anvendes på børnehavens og skolens hjemmeside.

Klitmøller Børnehus er forældrenes, og det betyder, at den bæres af forældrenes samlede engagement og lyst til, at deltage i børnenes hverdag, men det betyder også, at du som forældre får tildelt et vist ansvar. Du er således sammen med de øvrige forældre i skole, børnehave og vuggestue med i en turnusordning i forbindelse med rengøring.
For dig som forældre i børnehuset betyder det, at du ca 4 gange om året har weekend rengøring – varighed max 3 timer – weekend rengøring foregår sammen med et hold af andre forældre.
Rengøringstjansen ser måske umiddelbart ud til at være kedelig, men det er også med til, at udvikle relationerne til de øvrige forældre.

Samarbejde med forældrene

Tæt kontakt til jer som forældre er vigtigt for at vi i fællesskab kan arbejde sammen om at gøre jeres barns børnehave og vuggestue liv så udbytterigt som muligt, og for at I som forældre kan føle jer trygge ved at overlade pasningen af jeres barn til børnehusets personale. Vi lytter gerne til jeres ønsker, og efterkommer dem i det omfang det er muligt, og hvor de er i overensstemmelse med børnehusets øvrige pædagogiske praksis.

Når I afleverer eller henter jeres barn vil vi gerne informere om barnets dag i børnehuset. Desuden kan i læse om dagens aktiviteter på infotavlen i garderoben eller på infotavlen i gangen. Vi udsender også et månedsbrev hvor der gives generelle informationer og berettes om børnehusets dagligdag.
Forældre til nye børn tilbydes en samtale efter ca 3 måneder; samtalen vil hovedsageligt dreje sig om barnets hverdag i børnehuset, men derudover holder vi løbende samtaler, og I kan altid henvende jer til personale og aftale en samtale vedrørende jeres barn.

I oktober kvartal afholdes det årlige forældremøde. Her kan vi drøfte emner som har sit udspring i børnehusets dagligdag, men også emner som tager børnehusets udvikling et skridt videre.

Vores hus

Børnehuset har sit eget hus med tilhørende legeplads – en legeplads til både børnehavebørn og vuggestuebørn. I huset har børnegrupperne hver deres grupperum, og derudover er der indrettet forskellige legerum. Vi benytter også skolens faciliteter såsom gymnastiksalen, fodboldbanen og skolegård. Vi har en lille skov – skoleskoven – ved siden af børnehuset. En dejlig skov med motorikbane samt bålhytte, hvor der er dejligt at lege og lave mad. Når vi er nysgerrige og vil udforske verden gør vi brug af nærmiljøets mangfoldighed eller tager bussen til et spændende sted i Thy.

Gruppeinddeling

Børnene i Klitmøller Børnehus er delt op i grupper efter alder, da det er vores erfaring, at jævnaldrende spontant søger hinanden, har fælles interesser og foretrække de samme lege. Børnene høre til i henholdsvis Rejer – 0 til 2 årige, Muslinger – de 3 årige, Krabber – de 4 årige, og Hummer – de 5 til 6 årige.

Hensigten med gruppeinddelingen er at giver alle børn den fornemmelse af samhørighed og fællesskabsfølelse, som skabes i en mindre gruppe. Børn og voksne kommer tættere på hinanden, og især for de mindste børn bliver det lettere at overskue den lille gruppe, og derved føle sig tryg i børnehuset. Derudover kan gruppens aktiviteter også i højere grad tilpasses deres alderstrin og behov samt foregå i et tempo der passer til deres udviklingsniveau. Det betyder at vi på ture ud af huset oftest tager af sted gruppevis, da udbyttet af oplevelserne er større, når turen kan tilpasses en bestemt aldersgruppe. Det giver også et tættere samvær, når børn og voksne tager afsted i mindre grupper, og det giver mere plads til udfoldelse til de børn som bliver tilbage i børnehuset.

Det meste af dagen er børnene imidlertid ikke opdelt i grupper, men leger på tværs af alder og tilhørsforhold. I den sammenhæng ser vi gerne os selv som en stor familie med det fællesskab det giver.

  • Dags- og ugerytme
  • Den styrkede pædagogiske læreplan – Klitmøller Børnehus
  • Om Børnehuset
  • Praktiske informationer
  • Referater, børnehusbestyrelsen
  • Velkomstfolder
  • Tilsynsrapporter Børnehuset
  • Maden i børnehuset

Seneste Fotos

Se flere på Flickr

Log In


Lost your password?

Forgotten Password

Cancel

Klitmøller Friskole

Skolestien 3
Klitmøller
7700 Thisted

Skole: 29332555
Børnehave: 29332777
SFO: 20305344
Kontakt os
© Copyright - Klitmøller Friskole og Børnehus - Wordpress Premium Theme by Kriesi